Cross-stem Sporza Ruben Van Gucht: 'Ik kan vrij goed omgaan met kritiek'

Paul Herygers en Ruben Van Gucht zijn de vaste stemmen van de cross op Sporza.

Tour de France 2019 - Dag-1

In gesprek met WielerFlits vertelt Van Gucht over het opvolgen van Michel Wuyts, die jarenlang commentaar gaf bij veldritten. "Het zijn grote schoenen om te vullen. Ik ben opgegroeid met Michel. Als kind keek ik al naar hem op. Daarna heb ik het geluk gehad om met hem te kunnen samenwerken. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd."

Net als Wuyts heeft ook Van Gucht te maken met kritiek op zijn commentaar. "Ik kan daar vrij goed mee omgaan. Door sociale media kan het soms wel best dichtbij komen. Ik heb echter geleerd van een van mijn vroegere bazen dat ik alleen naar hen moet luisteren, haha. Als zij zeggen dat het goed is, is het goed. Als zij kritiek hebben of me ergens op wijzen, luister ik."

Vervolgens gaat hij ook nog in op zijn voorbereiding op een cross. "Ik heb een vaste routine. Ik ga altijd vrij laat naar de cross. Mijn voorbereiding doe ik tijdens en na het ontbijt. Dan lees ik veel en werk ik me in. Daarna ga ik altijd een uur lopen, dat doe ik elke dag. Dat werkt perfect voor mij, zo kom ik fris aan op de cross."

Cyclocross
  • Photo NV/PN/Cor Vos © 2019