📸 Deel van parkoers in Gullegem staat helemaal onder water

Tom Pidcock & co rijden over drie dagen in Gullegem, maar het parkoers staat op dit moment gedeeltelijk onder water...

Hexia cross of Gullegem 2023 elite men

De overvloedige regenval van de afgelopen weken heeft ook West-Vlaanderen niet gespaard. Zaterdag wordt er in Gullegem gecrosst, maar een deel van het parkoers staat helemaal onder water. Het betreft vooral de lager gelegen stukken.

Het water staat zo hoog dat het onmogelijk is om er met een fiets door te rijden. De organisatoren hebben het al eens meegemaakt. "Ook bij onze allereerste editie, in 2018, stond enkele dagen voor de wedstrijd het terrein blank”, meldt de organisatie aan Het Nieuwsblad.

Ze maken zich dan ook geen zorgen. “De wedstrijd komt zeker niet in het gedrang. We volgen de situatie van nabij op, want bij een drogere periode kan het waterpeil snel zakken. Moest dat niet het geval zijn, dan passen we het parkoers nog aan."

(Lees verder onder de foto)

Geen boeroepers

Wie zaterdag alvast niet moet afzakken, zijn boeroepers, bier- en urinegooiers. Na het spuugincident in Hulst, is de organisatie extra waakzaam. Zoneverantwoordelijken zullen gebrieft worden extra aandachtig te zijn. De blikvangers zijn Tom Pidcock, Thibau Nys, Michael Vanthourenhout en Ceylin Alvarado.

Achtergrond
  • Photo Nico Vereecken/PN/Cor Vos 202C