Shirin van Anrooij dit cross-seizoen niet meer in actie: 'Risico is te groot voor mijn ribben'

Shirin van Anrooij komt dit cross-seizoen niet meer in actie. Ze kampt met een ribbreuk en wil met oog op het wegseizoen geen risico's nemen.

Antwerpen cyclocross World Cup 2023 women

Van Anrooij reed de eerste crossen in Amerika en nam vervolgens een lange break. Begin december keerde ze terug in het veld, maar dat ging niet zoals gehoopt voor de wereldkampioene U23 van vorig jaar. De Zeeuwse kon het haar concurrenten Fem van Empel en Puck Pieterse, met wie ze vorig jaar wel een aantal keren kon strijden, geen moment lastig maken.

Dat bleek een reden te hebben, want Van Anrooij heeft een ribbreuk. In Gavere liep het voor geen meter en kwam ze tot de conclusie dat ze rust moest nemen. "Mijn geest zei ja, maar mijn lichaam schreeuwde nee. Ik had zo’n zin in de kerstperiode en was klaar om te laten zien dat de goede vorm daar was, vooral in een van mijn favoriete wedstrijden. Maar een zware valpartij op mijn ribben tijdens een crosstraining, maakte dit onmogelijk."

Nu heeft Van Anrooij besloten haar rustperiode om te zetten in het beëindigen van haar cross-seizoen. "Met een gebroken én gekneusde rib is het risico op racen gewoon te groot", laat haar ploeg Baloise Trek Lions weten op sociale media.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023