Mathieu van der Poel na show in Koksijde: 'Ik kan nog beter richting het WK, ben nog in opbouw'

Mathieu van der Poel heeft ook in Koksijde huisgehouden. Hij bleef Pim Ronhaar en Wout van Aert overtuigend voor.

Soudal Ladies Trophy Koksijde Cyclocross 2024

Na afloop vertelde hij tegen Sporza over de zandcross. "Het was toch wel lastig. Zeker om mijn eigen tempo te rijden op kop. Koksijde is een lastige cross om op kop te rijden, want in het zand is het spoor dan weg. In de eerste ronde reed ik twee keer goed door het zand. Ik had gelijk een flinke kloof en heb mijn eigen tempo gekozen. Pim Ronhaar kwam nog dichtbij, waardoor ik moest blijven rijden."

Concurrent Van Aert zegt specifiek dat zijn opbouw een stuk anders is dan andere jaren, maar voor Van der Poel is het wegseizoen evengoed het belangrijkste. "Het is moeilijk te zeggen op hoeveel procent ik zit, dat moet je aan mijn trainer vragen. Maar ik kan sowieso nog beter richting het wereldkampioenschap."

"Ik heb voor het cross-seizoen goed getraind, maar sinds Herentals heb ik weinig meer getraind. Ik heb puur de cross-wedstrijden afgewerkt. Na Zonhoven ga ik richting Spanje om de laatste hand te leggen richting het WK en het voorjaar. Ik ben nog in opbouw richting die wedstrijden, want de vormpiek moet pas in het voorjaar liggen. Dat is en blijft het belangrijkste."

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024