Wout van Aert na zandcross Koksijde: 'Ik heb snel mijn eigen tempo gekozen, en dat lag niet heel hoog'

Wout van Aert kon het Mathieu van der Poel ook in Koksijde niet moeilijk maken. Hij eindigde als derde.

Soudal Ladies Trophy Koksijde Cyclocross 2024

In de eerste ronde reed Van der Poel al weg van Van Aert en de andere crossers. "Ik heb eigenlijk bewust ervoor gekozen om niet proberen te volgen. Na de start schoot ik uit mijn pedaal en daarna heb ik een goede sprint moeten doen om toch goed weg te zijn. Het was te veel van het goede om volle bak de eerste zandbak in te gaan. Ik heb snel mijn eigen tempo gekozen, maar dat was niet heel hoog."

Koksijde was zijn laatste cross van het seizoen op Belgische bodem. Hij rijdt alleen nog in Benidorm. "Tot het blok met crossen heb ik veel op basis getraind en weinig intensiteit gedaan. Nu in korte tijd heb ik veel intens werk gedaan en het is nu terug tijd om weer de switch te maken naar basis. En dan dicht tegen het voorjaar weer het intense erbij."

Hoe kijkt Van Aert terug op de voorbije weken? "Het is duidelijk dat ik weleens met betere benen heb rondgereden in de cross. Ik heb er desondanks van genoten en heb een mooie zege geboekt in Zolder. In alle andere wedstrijden waren veel supporters langs het parkoers en ik vond het leuk om mijn fans te zien."

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024