🎥 Hilarische beelden: jonge veldrijders zwemmen in Gullegem, parkoers wordt zaterdag gewijzigd

De omloop van de Hexia cross in Gullegem lijkt meer op een zwembad dan op een veldritparkoers.

De overvloedige regenval van de voorbije weken teistert ook het West-Vlaamse Gullegem. Daar wordt zaterdag de Hexia cross verreden, maar wel op een ingekorte omloop, want op sommige stukken staat het parkoers helemaal onder water.

Dat hebben enkele jonge veldrijdertjes aan den lijve mogen ondervinden. Zij doken recht het zwembad in en stonden tot aan hun middel in het water. De organisatie laat weten aan Het Nieuwsblad dat het parkoers wordt gewijzigd.

(Lees verder onder de beelden)

"We hebben onze duikerspakken aangetrokken en hebben de lager gelegen stukken van onze cross uit het voorziene parcours geschrapt”, klinkt het. “We hertekenden een lus waardoor onze omloop iets korter is maar we zijn nu zeker dat het parkoers niet meer onder water zal komen te liggen.”

Geen Pidcock

Een andere domper is de afzegging van Tom Pidcock. De Brit is ziek, reed vandaag ook niet in Koksijde en schrapt ook Zonhoven uit zijn agenda. “Natuurlijk is dat jammer. We proberen nu alsnog een topnaam aan de start te krijgen. Of dat gaat lukken is een andere vraag." De voorlopige blikvangers zijn Michael Vanthourenhout, Thibau Nys en Ceylin Alvarado.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/klaasvantornout