🎥 Puck Pieterse deelt gelukspoppetjes uit en stort zich met GoPro in De Kuil van Zonhoven

Puck Pieterse heeft weer een mooie video gemaakt met de parkoersverkenning van de cross in Zonhoven. Met de beruchte Kuil en bijrol voor Lucinda Fire...

Er zijn een paar klassiekers in de cross: de Koppenbergcross op 1 november als het Allerheiligen is, de citadelcross in Namen met z'n prachtige parkoers, de Nieuwjaarscross in Baal ter ere van Sven Nys, 'De Moeder aller Crossen' in Overijse, het modderworstelen in Gavere en zo langzaamaan mag Zonhoven met z'n Kuil zich daar toch ook wel bij rekenen.

Gelukspoppetje Molengraaf

Puck Pieterse maakt op haar geheel eigen wijze een verkenningsfilmpje van iedere cross die ze rijdt en zet dat op haar YouTube-account, maar een verkenning met De Kuil erin maakt het nog net even wat bijzonderder.

En een bijzondere video is het. Al is het maar omdat Pieterse bij het begin als Nieuwsjaarstraditie gelukspoppetjes aan de zadels van bevriende fietsers hangt - let op die van Lauren Molengraaf, die ziet er wel heel apart uit...

Maar na die leuke opening is het crossen geblazen. Puck vertelt aan belofte Tibor del Grosso, waarmee ze het rondje samen rijdt, in welke bocht ze vorig jaar viel en dan is het al snel tijd voor De Kuil.

Lucinda Fire gaat voor in De Kuil

De Amersfoortse laat Lucinda Brand, in het Engels natuurlijk Lucinda Fire voorgaan en dan stort ook zij zich naar beneden. Hier kijk je de video!

Concurrentie

Lucinda Fire zal waarschijnlijk wel de grootste concurrente voor de zege zijn in Zonhoven voor Pieterse, want zowel Fem van Empel als Ceylin del Carmen Alvarado laten verstek gaan wegens pijntjes - en Shirin van Anrooij maakte bekend dat haar crossseizoen er al helemaal opzit nadat ze een rib brak op crosstraining.

Bij de nationale titelstrijd in Hoogeveen volgende week is Van Empel er ook niet bij. Alavarado heeft daar nog niks over laten weten, maar aangenomen mag worden dat ze er gewoon bij is.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse