Gerben Kuypers moet omwille van gezondheidsredenen streep door seizoen trekken

Gerben Kuypers worstelt met zijn gezondheid en moet noodgedwongen vroegtijdig een punt achter zijn crosswinter zetten.

UCI Cyclo-cross World Cup Namur elite men 2023

Zoek de komende weken niet meer naar Gerben Kuypers. De revelatie van vorige winter begon uitstekend aan zijn crosswinter en won zelfs in Oisterwijk. Daarna ging het alleen maar bergaf. Drie van zijn vier laatste wedstrijden eindigden met een DNF.

Er is gelukkig een eenvoudige verklaring voor die mindere prestaties. "Gerben heeft een aantal weken geleden een virale infectie opgelopen en is hierdoor in een vicieuze cirkel van verstoord herstel en vermoeidheid terecht gekomen", zegt de teamarts van Intermarché-Wanty in een persbericht.

"Hij had vooral klachten ter hoogte van de luchtwegen. Dankzij rust is zijn lichaam intussen goed aan het herstellen. We verwachten dat hij er binnen enkele weken volledig bovenop zal zijn."

Crosswinter voorbij

Deze winter komt Kuypers hoe dan ook niet meer in actie in het veld. "Na twee weken van rust ben ik progressief energie aan het winnen, al moet ik toegeven dat ik me voorlopig nog niet als voorheen voel”, zegt Kuypers in datzelfde persbericht.

“We hebben dus besloten dat het wijzer is om voor een rustige aanpak te kiezen dan om me met tijdsdruk nog te focussen op mijn laatste afspraken in het veld. Het was uiteraard enorm spijtig en frustrerend dat er vanwege gezondheidsproblemen een einde aan mijn mooie reeks resultaten is gekomen."

Weg

De oorzaak is gelukkig wel gevonden en dus kijkt Kuypers dolenthousiast uit naar het aankomende wegseizoen. "Vanaf april staan er verschillende prestigieuze koersen op mijn programma, wat een mooie blijk van vertrouwen is."

"De bedoeling is om toe te werken richting een reeks wedstrijden die hem op het lijf geschreven zijn", zegt performance manager Aike Visbeek. "Vooral in mei en juni met klassiekers als Tro Bro Léon, Antwerp Port Epic, Brussels Cycling Classic, Dwars door het Hageland of rittenkoersen als de Rondes van Noorwegen en België."

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2023