Een volgende crosser op het hoogste niveau! Gerben Kuypers maakt WorldTour-debuut in Luik-Bastenaken-Luik

Gerben Kuypers is met onmiddellijke ingang prof geworden bij Intermarché-Wanty. Hij debuteert zondag al op WorldTour-niveau.

Kuypers

In navolging van Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert, maar ook Quinten Hermans, Gianni Vermeersch en Timo Kielich, is daar de volgende crosser in de WorldTour. Gerben Kuypers is met onmiddellijke ingang prof geworden bij Intermarché-Wanty. Hij reed al voor de opleidingsploeg van de ploeg van Aike Visbeek.

Kuypers mag meteen aan de bak, want hij staat komende zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Het verhaal van Kuypers leest als een sprookje, want twee jaar terug werkte hij nog in een fabriek en kon hij enkel dromen van een bestaan als wielrenner.

Nooit gedacht

Kuypers: "Ik heb me snel ontwikkeld sinds mijn komst bij de Intermarché-Wanty-structuur en dat zorgde voor meer ambitie. Mijn gezondheidsproblemen afgelopen winter hebben mij afgeremd, maar dat fysieke probleem heeft geen invloed gehad op het vertrouwen dat de ploeg in mij had. Deze kans om de stap naar de World Tour te maken is daar het grootste bewijs van. Ik voel me vereerd en ik ben de ploeg enorm dankbaar."

"Ik ben tevreden over mijn trainingen sinds begin maart en ik voel me klaar om mijn wegseizoen bij Intermarché-Wanty te starten. De eerste koersdagen zijn altijd interessant, omdat het lastig is om in te schatten waar je staat, zeker op dit niveau. Luik-Bastenaken-Luik wordt mijn eerste Monument, het zal heel speciaal zijn en het is iets dat ik een jaar geleden nooit had kunnen denken. Ik zal alles geven in dienst van de ploeg in de hoop zo het verschil te maken voor de kopmannen."

Nieuws
  • Cor Vos