🎥 Jeroen Meijers krijgt slaag tijdens sprint, maar wordt zelf gedeclasseerd: 'Heb klacht ingediend bij de UCI'

Jeroen Meijers diende bij de UCI een klacht in, maar vreest dat die klacht naar de prullenmand zal verwezen worden.

Meijers

Jeroen Meijers won vrijdag de tweede etappe van Belgrade Banjaluka, een UCI 2.2-rittenkoers in Bosnië en Herzegovina. De vreugde was echter van korte duur, want de 31-jarige Nederlander is door de jury gedeclasseerd wegens onregelmatig sprinten.

Op beelden van de massasprint is te zien hoe Meijers, die voor een Filipijnse ploeg rijdt, het aan de stok krijgt met de Italiaan Davide Toneatti. De twee kemphanen gingen elkaar ook fysiek te lijf. Meijers was het echter helemaal niet eens met die declassering en haalde op sociale media fel uit naar de organisatie.

Nieuwe beelden van het incident lijken het verhaal van Meijers te bevestigen. In de laatste 100 meter moesten de renners een flauwe bocht naar rechts nemen. Toneatti duikt daarbij in en een gat dat er niet is en gebruikt zijn armen om Meijers opzij te duwen.

Vervolgens gaf de Italiaan zijn Nederlandse collega zelfs een vuistslag. Desondanks besloot de wedstrijdjury om Meijers te declasseren en Toneatti als winnaar aan te duiden. (Lees verder onder de video)

"Het is geen rechte lijn, dus ik wijk niet echt extreem af naar links", zegt Meijers aan Wielerflits. "Die Italiaan wurmt zich ergens tussen waar geen ruimte is, trekt mij terug aan mijn heup en deelt een slag uit op mijn ribben."

Meijers diende klacht in bij de UCI. "Maar ik verwacht niet dat dit een vervolg krijgt. Het is zo dat de wedstrijdjury hier van de UCI is. Als zij besluiten iemand te declasseren, nemen ze dat ook bijna nooit terug. Ik voel me dus behoorlijk genaaid." Toneatti kreeg overigens wel een boete van 100 Zwitserse frank en verliest 10 UCI-punten.

Nieuws
  • X/faustocoppi60