Vermeltfoort wint Topcompetitie, slotwedstrijd gaat naar Meijers

Coen Vermeltfoort rijdt volgend jaar in dienst van Roompot Oranje Peloton. De Brabander verdedigde zijn leidende positie...

Vermeltfoort wint Topcompetitie, slotwedstrijd gaat naar Meijers

Jeroen Meijers heeft de laatste wedstrijd in de strijd om de Topcompetitie op zijn naam geschreven. De kersverse aanwinst van Roompot Oranje Peloton versloeg Peter Schulting in de sprint voor de Eurode Omloop. Martijn Budding completeerde het podium. 

Direct vanuit het vertrek werd er volle bak gekoerst. De eerste aanvallers kregen niet de benodigde ruimte van het peloton, maar daarna was het oorlog. Een groep van 21 maakte zich los, daarbij zaten enkele grote namen. De grootste kanshebbers op de eindzege, Jetse Bol en Vermeltfoort, waren namelijk voorin vertegenwoordigd. Daarnaast waren ook concurrenten als Oscar Riesebeek en Hartthijs de Vries mee geslopen.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde vooral Riesebeek, volgend jaar eveneens in dienst van Roompot, de leidende positie van Vermeltfoort aan te vallen. Dat lukte, want de Brabander kreeg het in de heuvels lastig. Bol wist wel de aansluiting te maken bij De Vries en Riesebeek. Op dat moment had De Rijke al een zevental laten wegrijden die mocht gaan uitmaken wie de slotzege zou bijschrijven. Van dat zevental waren Schulting en Meijers de sterksten.

De andere kanshebbers op de eindzege moesten het tweetal vooraan voorbij om Vermeltfoort van de troon te stoten, maar Meijers en Schulting waren al gaan vliegen. De winnaar van de dag, Meijers, zal eindwinnaar  Vermeltfoort volgend jaar tegenkomen, want de renner van Cyclingteam Join's-De Rijke krijgt een profcontract aangeboden bij de oranje brigade.

Foto: Cor Vos