Degenkolb sluit Mallorcaanse wedstrijdcyclus af; Vermeltfoort derde

Trek-Segafredo heeft de Challenge Mallorca in stijl afgesloten. John Degenkolb won namens de formatie de vierde en laatste wedstrijd op het Spaanse eiland. Daarmee heeft de ploeg drie van de vier Trofeo's gewonnen.

John Degenkolb
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb

Zes dapperen waagden hun kans in het begin van de Trofeo Palma. Fabricio Ferrari, Ibai Salas, Txomin Juaristi, Julio Alberto Amores, Enrico Logica en Viktor Filutás kleurden de koers, maar zij maakten geen schijn van kans tegen het jagende peloton, dat onder meer door Lotto-Soudal en Trek-Segafredo werd gemend. 

De onvermijdelijke massasprint bleek een prooi voor John Degenkolb. De Duitser was eerder al de beste in de Trofeo Campos, Porreres, Felanitx, Ses Salines en schreef nu ook de laatste der Mallorcaanse wedstrijden op zijn naam. Achter hem werd Erik Baška (Bora-Hansgrohe) tweede.

Voor de tweede dag op rij stond er trouwens een man van Roompot - Nederlandse Loterij op plek drie. Coen Vermeltfoort tekende voor het podium achter Degenkolb en Baška. 

Dankzij de overwinning van Degenkolb heeft Trek-Segafredo drie van de vier wedstrijden op Mallorca weten te winnen. Op dag één mocht de Duitser al juichen en gisteren was het de beurt aan Toms Skujins. De enige wedstrijd die niet door iemand van die formatie werd gewonnen werd vrijdag verreden. Toen ging Tim Wellens met de zege aan de haal.

Segunda para @johndegenkolb !!! El del @TrekSegafredo gana el Trofeo Playa de Palma - Palma!!! ? @CyclingFriendly #ChallengeMallorca pic.twitter.com/jQplQTNQ8q — ChallengeMallorca (@ChallengeMca) 28 januari 2018