Ronde van Valencia: Coquard wint slotrit, Quintana klassement

De laatste etappe in de Ronde van Valencia kreeg Bryan Coquard als winnaar. Nairo Quintana ging met de eindzege aan de h...

Ronde van Valencia: Coquard wint slotrit, Quintana klassement

De laatste etappe in de Ronde van Valencia kreeg Bryan Coquard als winnaar. Nairo Quintana ging met de eindzege aan de haal.

Nairo Quintana boekte gisteren op zijn 27ste verjaardag een fraaie ritzege. Op de Camins del Penyagolosa verzekerde hij zich ook van de gele trui, die hij enkel nog over de streep moest brengen in de slotrit. Die voerde het peloton van Paterna naar Valencia, aanvankelijk zou de slotetappe 130 kilometer bedragen.

In het Valenciaanse binnenland waaide en regende het echter enorm hard. De organisatie besloot het Extreme Weather Protocol toe te passen en de slotrit in te korten. Er werden enkel nog lokale rondjes in Valencia afgewerkt, waarna het totaal aantal kilometers 35 zou bedragen.

Strijd tussen vlucht en sprinters

Iljo Keisse (Quick-Step Floors) nam de kop van de koers in handen. Na een dik kwartier koers kreeg hij gezelschap van Michal Kwiatkowski. Het duo bouwde een voorsprong van een halve minuut uit en ondanks hard werk van het peloton, kwam de grote groep amper dichter op het tweetal. Na een uur tijd gingen de twee ex-ploeggenoten er toch aan voor de moeite.

Coen Vermeltfoort ontsnapte kort voor de sprint uit het peloton, maar kon zijn voorsprong niet vasthouden. Een sprintende Nacer Bouhanni en Bryan Coquard vielen hem op de hals, waarbij Coquard als winnaar uit het gevecht kwam.

Foto: