📸 Nagenieten! 10 Schitterende plaatjes uit de graveletappe in de Tour

Er was een hoop te doen over de graveletappe in de Tour, maar waar iedereen het wél over eens is: het levert prachtige foto's op! 

pogacar op gravel in de tour

De stof is inmiddels - letterlijk - weer neergedaald. De graveletappe in de Tour zit erop en leverde een mooie wielermiddag op. Pogacar ging in de aanval, maar Jonas Vingegaard wilde niet meewerken (dat leverde hem hoon op van Maarten Ducrot, maar anderen vonden het begrijpelijk).

Daarnaast was er ook kritiek op de etappe: hoort-ie wel thuis in een grote ronde. Nathan Van Hooydonck was er in Vive le Vélo duidelijk over: 'Het zijn de beste renners ter wereld en ze zien eruit als sukkelaars'. Hij doelde op de gravelklim waar veel renners moesten lopen. Op andere plekken kon je fantastische foto's maken. Een overzicht!

1) De regenboogtrui in het stof, met het groen erachter

2) Jorgenson, Pogacar, Mattews en Van der Poel; een mooi rijtje

3) In het achterveld reed ook Fabio Jakobsen over de stroken

4) (Hopelijk verantwoord) zelf een mooie foto maken

5) Pogi voert de forcing

6) Een mooi sfeerbeeld met renners van Movistar, EF en Israel-Premier Tech

7) De bollen en het groen in het stof

8) Scherpe bocht in een gravelsector

9) Jasper Stuyven ziet af, helaas zonder resultaat

10) En deze heeft weinig met gravel te maken, maar een mooi plaatje is het wel

Vandaag genieten de renners van een rustdag - die als locatie officieel Orléans heeft meegkregen. Dinsdag start de etappe ook in die stad. De coureurs rijden dan zuidwaarts naar Saint-Amand-Montrond. Dat parkoers is zo goed als vlak, maar toch zit er een addertje onder het gras: de wind.

Traditioneel waait het lekker door in de regio waar ze doorheen rijden en heeft de wind ook vrij spel op de wegen. Wie weet, gaat het waaieralarm dus wel af morgenochtend...