Ducrot los op Vingegaard, terwijl Nelissen tactiek juist roemt: 'Een wieltjeszuiger'

Jonas Vingegaard hield zich uitstekend staande in de gravelrit. 

Vingegaard

De Deense kopman van Team Visma | Lease a Bike kende desondanks een uitdagende dag. Vingegaard reed op een moeilijk moment lek en moest daardoor verder op de fiets van Jan Tratnik, waarmee hij ook over de finish kwam. Toen Remco Evenepoel aanviel, moest hij samen met Tadej Pogacar in de achtervolging.

De twee topfavorieten reden het gat dicht op Evenepoel, maar Vingegaard besloot - mede doordat hij niet op zijn eigen fiets zat - niet mee te rijden met zijn twee concurrenten. Oud-commentator Maarten Ducrot vond dat ergerlijk om te zien.

"Als het eruit ziet als een wieltjeszuiger, hij fietst er als één en hij doet als een wieltjeszuiger, dan is het een wieltjeszuiger. Is getekend, Jonas Vingegaard", schrijft Ducrot op Twitter.

Goede tactiek

Niet iedereen was het oneens met de tactiek die Vingegaard hanteerde. Ex-analist Danny Nelissen vond het juiste heel slim van Vingegaard. "Vingegaard laat zich niet gek maken, meerijden zou niet slim zijn geweest. Het is niet zijn fiets en hij heeft veel ploegmaten in de groep achter zich."

Vervolgens moest Vingegaard nog eens alles uit de kast trekken om een aanval van Pogacar te pareren, wat enkel bevestigde dat het de juiste keuze was niet mee te rijden. Met de hulp van Christophe Laporte en Matteo Jorgenson kwam hij tot het wiel van de Sloveen. Jorgenson en Vingegaard besloten weer niet mee te rijden. Ondanks dat Remco Evenepoel achter was gelaten.

Ook een logische keuze volgens Nelissen: "Dat doet Vingegaard goed. In het wiel blijven en Pogacar laten razen. In de derde week is het te doen. Team Visma | Lease a Bike ziet Evenepoel niet als grote concurrent, anders hadden ze wel samengewerkt. Het is Pogi versus Jonas en andersom."

Nieuws
  • Cor Vos