Organisatie Giro d'Italia herintroduceert befaamd 'intergiro' nevenklassement

De winnaar van de befaamde nevenklassement krijgt een geldprijs, een trofee... en een veiligheidscursus!

Giro

In de Giro d'Italia kan er straks opnieuw gestreden worden om het intergiro klassement. Dat klassement deed zijn intrede in 1989, maar verdween na de editie van 2005. De laatste winnaar was Stefano Zanini. Nu keert de intergiro dus terug, weliswaar in aangepaste vorm.

De intergiro beloont aanvalslustige renners. In het verleden werd er halverwege elke etappe een streep getrokken en daar werden de tijdsverschillen opgenomen. Aan de finish gebeurde dat opnieuw. De leider droeg een blauwe trui (nu is de blauwe trui de bergtrui).

Punten ipv tijden

De regels zijn nu aangepast. Aan de tussensprint worden geen tijden meer opgenomen, maar vallen er punten te verdienen voor de eerste acht renners. "Het is een speciale puntenranking", klinkt het. "Het zal de koers wat kruiden in het intermediaire gedeelte."

De eerste drie renners die over de streep bollen, krijgen ook 3, 2 en 1 boniseconden voor het algemene klassement. Die punten tellen ook mee voor het puntenklassement (paarse trui). Andersom tellen punten die te rapen zijn bij gewone tussensprints en aan de finish, niet mee voor het intergiro klassement.

Cursus veilig rijden

Het is nog niet duidelijk of de leider van dat nevenklassement opnieuw een trui zal krijgen. De prijs is wel al bekend: de winnaar van de intergiro krijgt een som geld, een trofee en... een cursus veilig rijden!

Nieuws
  • Cor Vos