Seizoen Iserbyt zat er bijna op: 'Mijn supervorm kan ik realistisch gezien niet meer halen'

Rond de jaarwisseling had Eli Iserbyt een stevig virus. Het einde van zijn seizoen dreigde, maar toch staat hij aan de start van het BK.

UCI Cyclo-cross World Cup race in Zonhoven 2024 men

In gesprek met VTM gaat hij in op hoe hij zich momenteel voelt. "Het gaat al iets beter. Dag per dag gaat het beter, maar het is nog niet optimaal. Heb mentaal en fysiek diep gezeten. Zondag voelde ik me ook nog niet klaar voor de cross in Zonhoven, maar het resultaat was wel positief. Ik had een zesde plaats zeker niet verwacht. Hopelijk kan ik erop verder bouwen."

Iserbyt werkt naar het BK toe in onzekerheid en hoopt dus ook niet per se ergens op. "Hopelijk komt het BK niet net te vroeg. Ik ga mijn best doen om een goede wedstrijd te rijden. En dan gaan we voor de eerste plek. Is dat niet, dan is het een ontgoocheling op die dag en gaan we verder. Ik ben niet iemand die heel erg hoopt op iets. Ik ga er hard voor trainen en heb ik een goede dag, is het des te beter."

Voordat hij ziek werd, haalde Iserbyt een heel hoog niveau. In Heusden-Zolder maakte hij het zelfs Wout van Aert moeilijk. "Dat niveau haal ik dit seizoen niet meer. Om het cru te zeggen zat mijn seizoen er bijna op. Alles wat erbij komt, is extra meegenomen. Het was niet simpel en het had ook slecht kunnen uitdraaien. Mijn supervorm kan ik realistisch gezien niet meer halen."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024