🎥 Dit is het parkoers van het WK veldrijden in Tabor (en er ligt sneeuw!)

Mathieu van der Poel zal een dik paar handschoenen moeten dragen als hij straks zijn zesde wereldtitel in het veld wil veroveren.

Worldchampionships cyclocross in Tabor 2015 -elite

Dit weekend staan de nationale kampioenschappen in het veldrijden op het programma en drie weken later wordt er gestreden om de regenboogtrui. De wereldkampioenschappen veldrijden vinden deze winter plaats van 2 tot 4 februari in het Tsjechische Tabor.

Tabor is een vaste waarde op de veldritkalender en vormde al drie keer eerder het decor van de wereldkampioenschappen (2001, 2010 en 2015). Mathieu van der Poel won er in 2015 trouwens de eerste van intussen vijf wereldtitels.

De koukleumen komen er alvast aan hun trekken, want in Tabor krijgen de renners steevast af te rekenen met barre weersomstandigheden en af en toe zelfs sneeuw. Alles wijst erop dat het ook begin februari ijskoud zal zijn en er een laagje sneeuw zal liggen. De opbouw van het parkoers is alvast helemaal klaar. Onderstaande dronebeelden nemen je mee langs de omloop.

Bij de mannen moeten we niet veel spanning verwachten. Wout van Aert en Tom Pidcock slaan het WK namelijk over en dus moet er al een mirakel gebeuren om Mathieu van der Poel van een zesde wereldtitel te weerhouden. Bij de vrouwen is Shirin van Anrooij de voornaamste afwezige. Zij komt deze winter niet meer in actie vanwege een ribbreuk.

Achtergrond
  • Photo NV/PN/Cor Vos © 2015