Thibau Nys verrast in Romandië met eerste WorldTour-zege: "Dit onthoud ik voor de rest van mijn leven'

Thibau Nys glipte in Romandië voor het eerst in zijn prille carrière mee in de vroege vlucht en dat leidde tot zijn eerste zege in de WorldTour!

Nys

Verrassing van formaat in de eerste bergrit van de Ronde van Romandië! Thibau Nys maakte deel uit van de vroege vlucht en bleef op de slotklim nog net uit de greep van het peloton met de klassementsmannen. Op de streep klopte hij Andrea Vendrame en Luke Plapp. Hij is ook de nieuwe leider.

Nys rijdt in Romandië pas zijn eerste wegkoers van het jaar. Hij boekte zijn derde profoverwinning en zijn eerste zege in de World Tour en daar was hij uiteraard dolgelukkig mee. "Ik was zo teleurgesteld dat ik gisteren mijn goede benen niet kon laten zien”, opende Nys het flashinterview.

“We maakten een plan om vandaag in de vlucht mee te gaan. Ik glipte perfect mee, met enkele sterke renners. Maar ik wist eerlijk gezegd niet wat te verwachten, want het was de eerste keer in mijn carrière dat ik in een vroege vlucht zat. Een grote merci aan de volgwagen om mij door die laatste klim en die laatste bochten te loodsen en gidsen.”

Hard voor gewerkt

“Ik kan niet beschrijven hoe belangrijk dit is. Voor sommigen lijkt dit een normale zege, maar ik heb hier zo hard voor gewerkt. Het was een doel dit seizoen om met een goeie vorm de Ronde van Romandië te rijden. Maar dan hier winnen. Dit onthoud ik voor de rest van mijn leven.”

Nys mag morgen de tijdrit afleggen in de gele leiderstrui, maar hij acht zichzelf kansloos voor de eindoverwinning. “Daarvoor is mijn tijdrit niet goed genoeg. Maar ik ga er morgen zeker van genieten.”

Nieuws
  • Cor Vos