'Florian Vermeersch op een haar na akkoord met UAE Team Emirates'

Florian Vermeersch maakt volgend jaar waarschijnlijk een overstap naar UAE Team Emirates.

Vermeersch

Het Laatste Nieuws schrijft dat Vermeersch dicht bij een akkoord is met de ploeg van Tadej Pogacar. Het is nog niet helemaal zeker, maar Vermeersch en UAE Team Emirates zouden elkaar gevonden hebben. Hij zou er een meerjarig-contract kunnen tekenen.

UAE Team Emirates was niet de enige ploeg die jacht maakte op Vermeersch, want ook onder meer Team Visma | Lease a Bike en BORA-hansgrohe hadden interesse. Vermeersch was afgelopen jaar ploegmaat van Wout van Aert tijdens het EK in Drenthe en de twee hebben nadien nog regelmatig contact gehad.

BORA-hansgrohe

In eerste instantie leek BORA-hansgrohe op pole-positie te liggen, omdat Vermeersch in Duitse dienst kopman kon worden in het voorjaar. Toch sprak het aanbod van UAE Team Emirates hem nog meer aan. Lotto-Dstny hengelde ook naar contractverlenging, en hoewel Vermeersch het naar zijn zin heeft, vissen ze achter het net. De ploeg wist Lennert Van Eetvelt en Maxim Van Gils wel langer te binden.

Vermeersch kwam dit jaar in zijn eerste koers ten val en brak daarbij zijn heup. Hij is momenteel hard aan het revalideren om nog iets van zijn najaar te kunnen maken.

Nieuws
  • Cor Vos