Ondanks gebroken neus is Lucinda Brand Nederlands kampioene cross: 'Geen last gehad van mijn neus'

Lucinda Brand is voor de derde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene in de cross geworden. Ze bleef Pieterse en Worst overtuigend voor.

NK Veldrijden Paviljoen Nijstad Hoogeveen 2024

Op het uitdagende parkoers in Hoogeveen was het Pieterse die in de eerste ronde meteen een kloof sloeg met de concurrentie. Even leek ze aan een flinke solo te gaan beginnen, maar dat was buiten Brand gerekend. De ervaren Brand, die onlangs haar neus brak in de cross van Zonhoven, reed in één streep naar de kop en liet Pieterse meteen achter.

Hoewel Pieterse met haar techniek goed uit de verf kon op het parkoers, bleek Brand in het voordeel door de vele looppassages. Titelverdedigster Pieterse mocht dan weliswaar lang op een paar seconden blijven hangen van Brand, maar die laatste keek niet op of om en bleef gas geven. Stelselmatig breidde ze haar voorsprong dan ook uit en na verloop van tijd werd duidelijk dat ze haar derde nationale titel cross zou gaan pakken. Voor Pieterse en Annemarie Worst.

Na afloop deed ze haar verhaal. "Het voelt altijd heel goed. Het was even schrikken vorige week, maar ik stond gelukkig op zonder al te veel pijn na die val. Ik kon mijn hele week doen zoals de bedoeling was, behalve de maandag toen ik van dokter naar dokter ging. Ik ben met de schrik vrijgekomen en heb geen problemen gehad. Het was heel lastig en ik was niet meteen heel enthousiast, maar cross is altijd zwaar."

Cyclocross
  • Photo: Wessel van Keuk/Cor Vos © 2024