Eli Iserbyt kroont zich voor het eerst tot Belgisch kampioen veldrijden

Eli Iserbyt mag een jaar lang in het zwart, geel en rood crossen. Joran Wyseure en Michael Vanthourenhout veroverden zilver en brons.

2024 Belgian national championships elite men beldrijden

In Meulebeke werd dit weekend gestreden om de Belgische driekleur. De hevige regenval van de voorbije dagen had de omloop omgetoverd tot één grote modderpoel. Niels Vandeputte schoot het snelst uit de startblokken. Michael Vanthourenhout en Thibau Nys hadden hun start wat gemist.

Nys en Vanthourenhout sluiten aan

In de tweede ronde sloten Nys en Vanthourenhout aan bij een omvangrijke kopgroep met 10 man. Samen met Joran Wyseure trokken ze zelfs ten aanval. Het trio sloeg een kloofje, maar Nys moest even later weer lossen. Samen met Eli Iserbyt slaagde hij er alsnog in om weer aan te sluiten. Zo kregen we na drie ronden cross vier leiders.

Halfweg cross knalde een ontketende Iserbyt weg van zijn drie kompanen. De West-Vlaming bouwde zijn voorsprong uit en bleef foutloos.

Hij is zo voor het eerst in zijn carrière Belgisch kampioen veldrijden. Joran Wyseure werd knap tweede en mag het zilver mee naar huis nemen. Michael Vanthourenhout moet tevreden zijn met brons.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2024