Joris Nieuwenhuis heer en meester op het Nederlands kampioenschap veldrijden

Joris Nieuwenhuis is de nieuwe Nederlands kampioen veldrijden. Hij was verreweg de beste in het Drentse Hoogeveen.

NK Veldrijden Paviljoen Nijstad Hoogeveen elite men 2024

Het zou op het NK een strijd worden tussen de drie renners van Baloise Trek-Lions: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar. Met Tibor del Grosso en Ryan Kamp waren er nog twee eventuele uitdagers van de grote drie. Al bleek in de eerste ronde al dat dat niet het geval zou zijn. Sterker nog, na een slippertje verloor ook Van der Haar al meteen de aansluiting.

Dus zou het uitdraaien op een tweestrijd in Drenthe. Nieuwenhuis had constant de kop en hoewel Ronhaar wel even probeerde initiatief te nemen, liet de Achterhoeker dat niet toe. Ronhaar maakte ondertussen foutje na foutje, waarna Nieuwenhuis ineens een gaatje had. Beetje bij beetje breidde de foutloze Nieuwenhuis zijn voorsprong uit en werd duidelijk dat hij de nationale titel zou pakken.

Daarmee nam Nieuwenhuis revanche voor vorig jaar, want toen reed hij in de slotronde lek en moest hij de titel aan Van der Haar laten. Voor de oud-wegrenner is het zijn eerste nationale titel in de cross. Het is zijn vijfde overwinning van het lopende cross-seizoen.

Cyclocross
  • Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2024