Iserbyt schiet eindelijk raak op kampioenschap: 'Het was tijd om iets terug te doen tegen de demonen'

Eli Iserbyt is voor het eerst in zijn loopbaan Belgisch kampioen veldrijden geworden. Eindelijk was het raak op een kampioenschap.

2024 Belgian national championships elite men beldrijden

Na afloop vertelde hij voor de camera's van Sporza over de titel. "Dit is wel mijn allermooiste, denk ik. Het was zeker niet makkelijk. Ik zit nog een beetje in een roes. Ik wil graag mijn ploegmaat Michael Vanthourenhout bedanken. We hebben veel aan elkaar gehad, want we hebben het niet makkelijk gehad de voorbije tijd", doelde hij op de ziekte die hij onlangs had.

Kan het niet geloven

Geloven kan Iserbyt het nog niet net na de wedstrijd. "Ik besef het nog niet zo goed. De koude en ook de kampioenschappen waren zeker demonen. Ik ben blij dat ik die demonen heb kunnen temmen. Ik ben zelf vaak getemd geweest en nu was het tijd om eens iets terug te doen."

In het begin had Iserbyt moeite om zijn ritme te vinden. Hij had het iets te warm, maar later kon hij toch de forcing voeren.

"Ik voelde op de piste dat ze er niet meer overheen kwamen om over te nemen en dat was het moment om door te zetten. Er zijn nog doelen dit seizoen, maar ik mag wel genieten van deze zege. Al is morgen wel mijn thuiscross op vijf minuten van mij vandaan."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2024