Lonen in het peloton: Van Aert en Van der Poel krijgen fikse opslag, Pidcock 1.3 miljoen armer

Wie snel fietst kan heel veel geld verdienen! Dat bewijzen de salarissen van de tien grootverdieners in het peloton.

Milano - Sanremo 2023

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport heeft net als vorig jaar de salarissen van de topverdieners in het peloton onthuld. In vergelijking met 2023 zijn er renners die een pak meer geld op hun bankrekening zullen zien verschijnen. Anderen moeten dan weer een deel van hun loon inleveren.

Dat Tadej Pogacar de absolute grootverdiener is, zal niemand verrassen. Het Sloveense wonderkind strijkt een monstersalaris van maar liefst 6 miljoen euro per jaar op. Overigens een peulenschil in vergelijking met wat voetballers verdienen.

Primoz Roglic stijgt naar plek twee. Hij zette bij BORA-hansgrohe een krabbel onder een contract met een jaarsalaris van 4.5 miljoen euro. Bij Jumbo-Visma moest de Sloveen met 2.9 miljoen euro per jaar zien rond te komen.

Jonas Vingegaard mag ook niet klagen. De tweevoudige Tourwinnaar ziet elk jaar 4 miljoen euro op zijn bankrekening bijkomen. Mathieu van der Poel verdient in 2024 exact hetzelfde loon. Dat is twee keer zoveel als de 2 miljoen die hij vorig jaar verdiende.

Van Aert rijker, Pidcock armer

Eeuwige rivaal Wout van Aert kreeg eveneens een fikse loonopslag. Zijn salaris stijgt van 2 miljoen naar 3.5 miljoen euro per jaar. Remco Evenepoel staat op plek zes met een salaris van 2.8 miljoen euro. Tom Pidcock moet fors inleveren. De Britse alleskunner ziet zijn loon dalen van 4 miljoen naar 2.7 miljoen euro.

Adam Yates krijgt hetzelfde loon als Pidcock. De Spaanse klimmer Carlos Rodriguez en de Colombiaanse klimmer Egan Bernal vervolledigen de top-10. Zij vangen beiden 2.5 miljoen euro per jaar.

Kanttekening: extra inkomsten (prijzengeld, persoonlijke deals met sponsors...) worden niet meegerekend. Wat een toprenner werkelijk verdient, kan dus nog een pak hoger liggen dan de genoemde lonen.

Achtergrond
  • Photo: Poolphoto/SCA/Cor Vos © 2023