Rohan Dennis en kinderen aanwezig tijdens emotionele begrafenis van Melissa Hoskins

Rohan Dennis is vrij op borgtocht nadat hij op 30 december 2023 zijn echtgenote Melissa heeft aangereden.

Melissa Hoskins is woensdag begraven in haar geboorteplaats Perth, in het zuidwesten van Australië. De echtgenote van wielrenner Rohan Dennis is eind vorig jaar op 32-jarige leeftijd overleden, nadat ze tijdens een ruzie werd aangereden door haar man.

Hoskins zou zich vastgegrepen hebben aan de deur van de auto en is een eind meegesleurd op straat. Ze liep daarbij ernstige verwondingen op en is enkele uren later in het ziekenhuis overleden. Dennis werd meteen gearresteerd en aangeklaagd voor 'gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg.'

(Lees verder onder de video en foto)

De tweevoudige wereldkampioen tijdrijden is intussen vrij op borgtocht, maar moet zich op 13 maart wel komen verantwoorden voor de rechtbank. Alles wijst op een tragisch ongeluk. Dat werd ook duidelijk op de begrafenis, want Dennis zelf was samen met zijn twee jonge dochters aanwezig.

Champion mum

De begrafenis was een emotioneel gebeuren, waarbij heel wat mensen het woord namen. "Vandaag vieren we een leven dat veel te kort heeft geduurd", vertelde haar vader. "Melissa was net begonnen."

"Haar beste prestaties moesten nog komen. Toen Melissa stopte met wielrennen, heeft ze haar doelen opnieuw gekozen. Het was tijd om de beste moeder te worden, a champion mum. Melissa was de hoeksteen van haar familie.”

Haar voormalige coach zei dat het een privilege was om met haar te werken. "Ze is één van de beste teamplayers waar ik ooit mee gewerkt heb. De belangen van het team kwamen voor haar altijd op de eerste plaats."

Een ex-ploeggenote herinnert Hoskins als een 'leuke, liefdevolle en hilarische persoon, die op zoveel gebieden zo getalenteerd was'. “Ze veroverde de baan- en wielerwereld, waarna ze haar volgende droom nastreefde: een gezin stichten en de ultieme moeder worden.”

Nieuws
  • Foto: CORVOS_00019460-022