Sprongen van 36 meter en hellingsgraad van 85%: waaghals raast over legendarische skipiste

Een Oostenrijkse waaghals is erin geslaagd om zonder ongelukken een levensgevaarlijke skipiste af te dalen... met zijn mountainbike!

De winter is in volle gang en in de meeste skigebieden ligt er momenteel een flink pak sneeuw. Ideale omstandigheden dus voor een wintertrip. Op die besneeuwde bergflanken kan je naast skiën en snowboarden blijkbaar ook mountainbiken.

Dat bewees Fabio Wibmer, een Oostenrijkse mountainbiker die gekend is om zijn bizarre stunts op de fiets. Hij knalde met zijn mountainbike naar beneden op de Streif, een legendarische en zeer moeilijke afdaling in Kitzbühel, met een hellingsgraad van maar liefst 85%!

Dat deed hij overigens niet met zijn remmen dichtgeknepen. Integendeel. Wibmer begon zijn bizarre stunt in stijl met een backflip. Tijdens zijn enge tocht naar beneden maakte hij sprongen tot 14 meter hoog en 36 meter ver. Hij bereikte daarbij duizelingwekkende snelheden tot 107 km/h. Kan je dat maar moeilijk geloven? Dan moet je even onderstaande video bekijken!

Wibmer realiseerde de stunt in samenwerking met zijn sponsor Redbull. "Ik ben opgegroeid in een bergdorpje in Oost-Tirol, niet ver van Kitzbühel. Het was een jaarlijkse traditie om hier met mijn familie naar de meest waanzinnige skiwedstrijd ter wereld te komen kijken."

"Dat ik hier nu mijn eigen, creatieve twist aan kon geven, is altijd mijn grote droom geweest. De sprong vanuit het huis was behoorlijk eng, omdat ik niet zeker wist hoe m’n fiets zou reageren op de ondergrond. Dat was de grootste uitdaging. Ik moest op elk moment 100% gefocust zijn."

MTB
  • Foto: YouTube/Fabio Wibmer