Fem van Empel vloert Puck Pieterse in de sprint na razendspannende vliegmeeting in Benidorm

Fem van Empel heeft de wereldbekermanche in het Spaanse Benidorm op haar naam geschreven. Ze klopte Puck Pieterse in de sprint.

Benidorm Costa Blanca cyclocross 2024 women

Het veldritpeloton streek zondag neer aan de Spaanse kust in Benidorm. Het is eens wat anders dat kou, sneeuw of regen.Fem van Empel, Puck Pieterse en Ceylin Alvarado reden al in de eerste ronde weg en maakten er op de kurkdroge en vliegensvlugge omloop een spannende strijd van.

Alvarado ging vaak aan de rekker en had op een bepaald moment een grote achterstand. Onder luid gejuich van het massaal opgedaagde publiek, met ook veel Nederlanders en Belgen, kon ze de kloof toch weer dichten, tot de twee dames vooraan weer versnelden.

De slotronde draaide uit op een razendspannende tweestrijd tussen Van Empel en Pieterse. De wereldkampioene haalde helemaal op het einde uit met een gewaagd, maar knap inhaalmanoeuvre, waarna Alvarado het hoofd moest buigen in de sprint. Alvarado strandde 16 seconden later op plek drie. Beelden en uitslag:

"Puck en Ceylin hadden heel goede benen”, sprak Van Empel na afloop. “Het was een gevecht van start tot finish, net als vorig jaar. Ik wist dat de renster die als eerste door de laatste bocht zou gaan de wedstrijd zou kunnen winnen. Ik denk dat de toeschouwers vandaag genoten hebben.”

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2024