šŸŽ„ Toeschouwer filmt hoe Van der Poel keihard tegen stootkussen knalt en onderuit gaat

Wout van Aert heeft aan de Spaanse kust een einde gemaakt aan de indrukwekkende zegereeks van Mathieu van der Poel.

In Benidorm namen de grote tenoren het zondag voor een laatste keer deze winter tegen elkaar op. En die wereldbekermanche heeft heel wat spektakel opgeleverd! Zo ging Wout van Aert tijdens zijn triomftocht nog onderuit op de balkjes en finishte hij zonder zadel en fietsbril.

Maar de grootste pechvogel is zonder twijfel Mathieu van der Poel. Hij was nog maar pas het veld ingedoken en stond al even aan de kant met mechanische pech, waarna een korte inhaalrace volgde. In de voorlaatste ronde was de wereldkampioen definitief uitgeteld nadat hij tegen een stootkussen knalde.

Die valpartij was niet op tv te zien, maar gelukkig staat tegenwoordig iedereen met zijn smartphone langs het parkoers te filmen. Op amateurbeelen is te zien hoe Van der Poel hard tegen een stootkussen knalt en vervolgens tegen de grond gaat. Hij moest enkele seconden bekomen vooraleer hij weer recht stond en zijn weg kon verder zetten.

Van der Poel strandde uiteindelijk op een vijfde plek. "Ik kwam uit de zandbak en zette mijn schouder af tegen het stootkussen”, zei hij aan Het Nieuwsblad. “Maar daarachter stond een stevig paaltje."

"Het kussen gaf niet mee en ik kwam ten val. Het was mijn eigen fout. Jammer dat ik daardoor uitviel, maar winnen was sowieso moeilijk geweest. Ik voelde dat de frisheid er wat af was."

Achtergrond
  • Foto: X/@visconti_es