Open monden bij analisten en collega's over versnelling Van der Poel: 'Ze worden voorbijgereden op vier tanden groter'

Mathieu van der Poel won weliswaar niet in Benidorm, maar maakte wel grote indruk op verschillende collega's en analisten.

Benidorm Costa Blanca cyclocross 2024 men elite

Na pech in de eerste ronde reed hij op het enige lastige heuveltje van de cross de ene renner na de ander voorbij. Met een drone prachtig in beeld gebracht. Bij de Play Sports-podcast Lambert en Albert kijken ze terug op de versnelling van de wereldkampioen. "Je zag iedereen verschieten", aldus Toon Aerts. "Hoe hij Michael voorbijkomt... Dat was niet normaal."

Het hielp Aerts zelf ook. "Ik moest gisteren (zondag, red.) een looptraining doen, maar ik had een hele reisdag achter de rug... Ik zag dat beeld van Mathieu, die omhoog knalde en ik kreeg er moraal van. Ik heb mijn loopschoenen aan gedaan en heb langer gelopen dan moest. De klasse die eraf straalt... Het is niet dat hij aan het stoempen is."

Niels Albert genoot ook van Van der Poel. "Dat was wel wreed, hè. Die anderen zijn geen sukkelaars, maar ze worden voorbijgereden op vier tanden groter. Zij schakelen af, Mathieu schakelt bij. Het is een van de beelden van het cross-seizoen. Alles valt momenteel op zijn plek. Hij zit op zijn gemak in Spanje. Hij kan twee, drie maanden in het goede weer trainen. Zijn relatie zit goed, alles loopt. Ik denk persoonlijk dat dit het is wat we komende jaren gaan zien van hem."

Albert sluit af met een anekdote over hoe Van der Poel is. "Ik had eens een gesprek met de Roodhooftjes en die zeiden: 'Weet je wat het rare van alles is? Hij koerst heel graag, maar die rompslomp eromheen vindt hij niets.' Hij was de beker van de Amstel Gold Race vergeten. Die zijn ze achteraf komen brengen en die staat nu bij Roodhooft in de woonkamer, haha. Het interesseert hem gewoon niet.

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2024