Van der Poel soleert in Hamme naar 11e zege, gretige Vanthourenhout is tweede

Mathieu van der Poel heeft de X2O Trofee in Hamme op zijn naam geschreven. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt mogen mee op het podium.

Flandriencross in Hamme 2024 elite mannen

Mathieu van der Poel kende geen superstart en moest in de openingsronde plekjes opschuiven. In de tweede ronde maakte de wereldkampioen de aansluiting bij een groepje met Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Niels Vandeputte en Toon Vandebosch.

Toen het zestal de benen wat stil hield, konden Cameron Mason, Jens Adams en Felipe Orts hun wagonnetje aanpikken, maar toen Van der Haar op de trappers ging staan, ging het al weer te snel voor de drie.

Na 26 minuten cross vond Van der Poel het welletjes. Hij demarreerde en sloeg een kloof. Een gretige Vanthourenhout slaagde erin om het gaatje te dichten en de twee doken samen de vierde ronde in.

Lang hield de Europese kampioen dat echter niet vol. Na enkele minuten hard afzien in het wiel van de wereldkampioen, zag Vanthourenhout hem meter per meter wegrijden. Van der Poel soleerde zo naar zijn elfde zege van deze winter. Vanthourenhout bolde 16 seconden later als tweede over de finishlijn. Eli Iserbyt won de strijd om plek drie.

"Het was aanklampen", reageerde Vanthourenhout op zijn knappe tweede plek. "Ik heb het één ronde volgehouden. Darna moest ik wel wat gas terugnemen. Ik ben ook niet over mij toeren te gaan, want ik wilde die tweede plaats behouden." Wat dit betekent voor het WK? "Veel gaat er niet meer veranderen. Ik hoop om gezond te blijven en dan zien we volgende week wel."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024