Stopt Mathieu van der Poel na WK met veldrijden? 'Eerste en laatste wereldtitel in Tabor zou mooi zijn'

Mathieu van der Poel wil heel graag eens een hele winter in alle rust onder de Spaanse zon trainen.

Hoogerheide World Cup 2024 men elite

Mathieu van der Poel schreef zondag in Hoogerheide de laatste wereldbekermanche van deze winter op zijn naam. Er moet al heel veel gebeuren om hem volgende week in Tabor van een zesde wereldtitel te houden. En dat zou wel eens zijn laatste WK kunnen zijn.

"Op zich zou het wel mooi zijn: de eerste keer wereldkampioen in Tabor en de laatste keer ook", vertelde de wereldkampioen aan Het Laatste Nieuws. "Maar ik weet het nog niet, ik heb nog geen beslissing genomen. Zolang ik het graag doe, blijf ik het doen, maar het moet zinvol zijn."

Van der Poel benadrukt dat hij genoten heeft van zijn crosswinter, maar dat het fysiek weinig tot niets heeft opgeleverd. "Ik denk niet dat dit een echte meerwaarde is voor de klassiekers. Pas op, zoals vandaag, dat was heel lastig, maar het is niet de training die je nodig hebt voor het voorjaar. Je hebt meer aan vijf, zes uur duurtraining dan aan een uur aan omslagpunt rond te rijden."

Hoge druk

"Ik zie mezelf wel een keer een winter overbruggen in Spanje. Vooral de rust zou een meerwaarde zijn. Voor de ‘kop’ is veldrijden wel een opgave, het is toch altijd heel druk op de crossen, er wordt veel verwacht. Af en toe rustig kunnen trainen, zou ook fijn zijn."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024