Documentaire over Tibor del Grosso in de maak: 'Om te laten zien dat topsport ook gaat om plezier maken'

Tibor del Grosso zal zaterdag als topfavoriet van start gaan op het wereldkampioen bij de beloften. Zijn weg naar de mogelijke wereldtitel werd de afgelopen maanden vastgelegd.

Vestingcross cyclocross Hulst 2023 elite men

Mud, Grit & Glory. Zo gaat de documentaire heten, waarvan gisteren de trailer gepubliceerd werd. De reportage wordt gemaakt door zijn broer Bodi del Grosso en zijn oud-renster Britt Knaven. In de docu-serie wordt Del Grosso zijn aanloop naar het WK tot op de voet gevolgd.

''We zijn dit crossseizoen veel met hem mee geweest, en zijn nu ook mee naar Tabor om zijn WK zo goed mogelijk te kunnen vastleggen.''

In Tabor ligt voor Del Grosso de uitgelezen kans om een eerste keer wereldkampioen te worden bij de Beloften. Hij won dit seizoen alle wereldbekers waar hij startte, op een na. Vorig jaar behaalde de 20-jarige in Hoogerheide al zilver achter Thibau Nys. Nu hoopt de 20-jarige een plaatsje beter te doen.

Tibor als persoon centraal

Maar volgens Bodi gaat de documentaire niet alleen maar over de focus op dat grote doel en de druk om te presteren die daarbij komt kijken. Het gaat er vooral om dat Tibor als persoon centraal staat, en niet zozeer zijn prestaties.

''Naast dat we zijn weg richting het WK volgen, blikken we ook terug op hoe Tibor vroeger als kind was. Het doel van de documentaire is om vooral te tonen dat topsport ook over plezier maken gaat, en niet enkel om presteren. Tibor is in mijn ogen daar een goed voorbeeld van.''

De documentaire zal in meerdere delen worden gepubliceerd en het eerste deel zal vlak na het WK online komen.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023