📸 Mathieu van der Poel moet even slikken tijdens verkenning: 'Veel lastiger dan gedacht!'

Mathieu van der Poel heeft daags voor het WK aan den lijve ondervonden dat het parkoers zeker geen vliegmeting is.

World Championship Cyclocross 2021 Elite

Zondag is het zover. Dan strijden de beste veldrijders ter wereld in het Tsjechische Tabor om de wereldtitel in het veldrijden. Vanwege de afwezigheid van Wout van Aert en Tom Pidcock, kan enkel een flinke dosis pech Mathieu van der Poel van een zesde wereldtitel houden.

Toch wil Van der Poel niets aan het toeval overlaten. Zaterdagochtend ging de regerende wereldkampioen op de weg en in het veld de omloop gaan verkennen. En hij moest toch even slikken toen hij in het veld dook.

Lastig

Sneeuw is er, in tegenstelling tot de voorbije maanden, alvast niet te bespeuren, maar dat wil niet zeggen dat we een vliegmeting zullen te zien krijgen. Integendeel. "Ik ben blij dat ik een paar rondjes gedaan heb, want het parkoers is heel anders dan ik verwacht had", vertelde Van der Poel aan Het Laatste Nieuws.

(Lees verder onder de foto)

"Dit is échte cyclocross, veel lastiger dan oorspronkelijk gedacht. Maar het is wel een eerlijk parkoers, waarop de renner met de beste benen normaal wereldkampioen zal worden. Wat mezelf betreft: ik voel me goed en kijk al uit naar morgen."

Benieuwd naar hoe dat parkoers er bij ligt? Kersvers beloftenwereldkampioen Tibor del Grosso nam tijdens de verkenning zijn GoPro-camera mee. De beelden kan u hier bekijken.

Achtergrond
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2021