Taco van der Hoorn blijft kwakkelen met hersenschudding: 'Laatste maanden wisselden hoop en twijfels zich af'

Taco van der Hoorn blijft kwakkelen met de hersenschudding die hij in april vorig jaar opliep tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Grand Prix de Denain  2023

Het wielerleven kan verkeren: waar Taco van der Hoorn in 2022 op een haar na een rit in de Tour de France won, daar viel 2023 grotendeels in het water door een hersenschudding die hij opliep bij een val in de Ronde van Vlaanderen. De Zuid-Hollander is daar nog steeds niet volledig van hersteld, zo valt te lezen op de website van zijn ploeg Intermarché-Wanty.

Soms wordt de vooruitgang afgeremd door de heftigheid van de hersenschudding. Hoewel hij in staat is om iedere dag aan zijn fysiek te werken, zal hij op korte termijn nog niet te zien zijn in koers. Tijdens de trainingsstage met de ploeg trainde hij apart van de andere renners. Er mag dan nog geen stip aan de horizon zijn, maar Van der Hoorn is desondanks optimistisch over de vooruitgang die hij heeft gemaakt.

Onduidelijkheid

Van der Hoorn was blij dat hij mee kon op trainingsstage. "Maar het seizoen start helaas zonder mij door de gevolgen van mijn hersenschudding. De laatste maanden wisselden hoop en twijfels zich af, met soms een snelle vooruitgang, maar ook weken waarin ik af moest zien en tot rust werd gedwongen. Nu kan ik elke dag fysieke activiteiten doen en korte fietsritten op regelmatige basis."

De aanvaller luistert vooral naar de adviezen van de dokters. "Op dit moment heb ik geen duidelijkheid over de duur van mijn afwezigheid. We moeten de fysieke capaciteiten herstellen, zodat ze stabiel genoeg zijn voor een grote hoeveelheid trainingsarbeid. De vraagtekens zorgen soms voor frustraties, maar ik probeer me te focussen op de bemoedigende aspecten en de positieve ontwikkeling op de lange termijn."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023