Vrouw van Philippe Gilbert haalt keihard uit naar Marion Rousse: 'Lefevere vertelt slechts een deeltje...'

Patrick Lefevere ligt overhoop met Julian Alaphilippe en zijn partner en hij krijgt steun uit onverwachte hoek.

Tour de France 2022 stage 12

Verrassende wending in het conflict tussen Patrick Lefevere aan de ene kant en Julian Alaphilippe en zijn partner Marion Rousse aan de andere kant. Ook de echtgenote van Philippe Gilbert heeft besloten om zich te mengen in de discussie. Bettina Pesce haalde via Instagram snoeihard uit naar Marion Rousse.

"Dit is wat ze de keerzijde van de medaille noemen, Marion”, begon Mevrouw Gilbert haar tirade. “En dan vertelt Patrick nog maar een deel van het verhaal van jouw man. Je zou het beter wat low-profile houden... Patrick zegt gewoon luidop wat hij denkt en wat veel mensen om jou heen ook denken. Hij betaalt zijn renner een fortuin, en dan is die ook wat verschuldigd aan zijn baas. Zo werkt het.”

Rousse is zelf renster geweest en werkt nu als wielercommentator en - analist bij de Franse televisie. "Jij leeft ervan om mensen slecht te praten van achter jouw microfoon, verborgen in je studio", vervolgt Pesce. "En als het gaat om verantwoordelijkheid opnemen, ben je nooit op de afspraak."

"Jouw bericht is een goeie reflectie van wat jou écht heeft geraakt, en dat zijn jij en je imago. Er is een spreekwoord dat gaat: je wou het schaap opeten, en nu poep je de wol uit." Vrij vertaald: wie z’n kont verbrandt, moet op de blaren zitten. Intussen heeft Pesce haar Instagram-verhaal verwijderd.

Te veel feesten en alcohol

De aanleiding van de heisa zijn de forse uitlatingen van Lefevere aan het adres van Julian Alaphilippe. De CEO van Soudal Quick-Step vertelde in een interview met Humo wat volgens hem de reden is van de ondermaatse prestaties van de Fransman.

"Te veel feesten, te veel alcohol…”, zei hij. “Julian ligt serieus onder de sloef bij Marion Rousse. Misschien wel té veel." Dat is bij Mevrouw Alaphilippe in het verkeerde keelgat geschoten. "Wat de heer Lefevere ook van mij vindt, het is onaanvaardbaar om ons privéleven aan te vallen zoals hij heeft gedaan", was haar repliek.

Een dag later nuanceerde Lefevere zijn uitspraken. Die wilde feestjes en die alcohol dateren immers van anderhalf jaar geleden. "Sinds november 2022 drinkt hij geen druppel meer."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022