Tratnik spreekt van grootste zege in loopbaan: 'Of mijn rol nu verandert, moet je aan de ploegleiding vragen, haha'

Jan Tratnik ging als knecht van start in Omloop Het Nieuwsblad, maar uiteindelijk ging hij met de overwinning aan de haal.

Omloop Het Nieuwsblad 2024 men elite

Na afloop deed de Sloveen zijn verhaal in gesprek met Sporza. "Ja, ik ben wel verrast", klonk het. "We hebben een sterke ploeg. Ik heb in het verleden niet veel klassiekers gedaan en vandaag was ik meer een helper. De jongens deden het halfweg koers geweldig. Niet dat het relaxt was, maar we hadden drie jongens in de kopgroep."

Achter de kopgroep was het een beetje hollen en stilstaan. "Het was niet echt gecontroleerd, maar uit het niets pakten we de koplopers terug. Daarna ging ik in de aanval en uiteindelijk werkte het", aldus Tratnik, die bij zijn aanval Nils Politt meekreeg.

Tratnik was niet zeker van zijn sprint, maar doordat Politt of voor de tweede plek reed, of tactisch steken liet vallen, won Tratnik uiteindelijk makkelijk. "Het is de grootste zege van mijn loopbaan. De laatste kilometer had ik wat zorgen, maar Nils begon zijn sprint heel vroeg. Of dit mijn rol doet veranderen? Dat moet je de ploegleiders vragen, haha."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024