Wout van Aert onder de indruk van aanval Skujins op Berendries: 'Die was beangstigend sterk, ja'

Wout van Aert finishte als derde in Omloop Het Nieuwsblad, maar hij was zeer tevreden met de winst van ploegmaat Jan Tratnik.

Omloop Het Nieuwsblad 2024 men elite

Met een brede lach deed Van Aert na afloop zijn verhaal bij Sporza. Hij was uiteraard zeer tevreden met de overwinning van Jan Tratnik. "Vooraf zeiden we al dat we met meerdere jongens konden winnen, en dat hebben we ook laten zien. Het was van ons een geweldige koers, waarin we het initiatief hebben gepakt."

Op de Berendries werd alleen alles anders doordat Toms Skujins aanviel en iedereen - inclusief Van Aert - zonder pardon uit het wiel reed. "Zo ja, die Skujins was beangstigend sterk, haha. Het was voor ons beter om rond te draaien tot De Muur. Alleen toen hij aanviel, was het logisch dat wij ons overtal wilden uitspelen. Goed te zien dat we elkaar altijd begrijpen."

Al vroeg in de koers, nog voor de uitzending, stond de koers op z'n kop. "Er was veel wind vandaag. Na zo'n vijftig kilometer waren er veel stroken op de kant en daar wilden we initiatief nemen. Na drie pogingen was er een scheur en daarna is het niet meer stilgevallen. Met onze sterkte was het een voordeel om het zo aan te pakken."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024