Arnaud De Lie vol vertrouwen ondanks tiende plaats: 'Van Aert en Laporte niet zo sterk als verwacht'

Arnaud De Lie was een van de sterkste renners in Omloop Het Nieuwsblad, maar hij moest genoegen nemen met een tiende plaats.

Omloop Het Nieuwsblad 2024 men elite

De kopman van Lotto-Dstny zat samen met het Visma | Lease a Bike-trio Laporte, Van Aert en Jorgenson en Pidcock en Skujins in de kopgroep. Op de Muur van Geraardsbergen was de Waal een van de sterkste renners, maar doordat een heel peloton terugkeerde, kon hij dat niet met een groot resultaat verzilveren. De Lie werd uiteindelijk tiende.

Na afloop vertelde hij in gesprek met Sporza over de koers. "Ik weet niet hoeveelste ik ben, maar ik kom niet voor een tweede of derde plaats. Ik wil enkel winnen. Ik heb er ook alles aan proberen te doen, maar tegen zoveel Visma | Lease a Bike-renners is het niet makkelijk."

Twijfels

"Op het einde waren ze met drie. Jorgenson was naar mijn aanvoelen de beste. Van Aert en Laporte waren niet zo sterk als ik verwacht had. Maar op het einde wint Tratnik dan. De Omloop is ook gewoon een moeilijke koers, maar 130 kilometer à bloc rijden is alleszins een goede training voor de rest van het voorjaar."

Vooraf waren er wat twijfels rondom De Lie, die in Spanje een aantal keren niet zo goed voor de dag kwam in koersen die hem ook niet zo goed lagen. "Iedereen dacht twee weken geleden dat ik niet goed genoeg was, maar vandaag heb ik getoond dat ik gewoon supersterk ben. Na Murcia had ik al veel vertrouwen. Mijn conditie wordt beter en beter, dat is goed voor Le Samyn en daarna Parijs-Nice."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024