🎥 Hij doe het weer! Chaperone Kuurne-Brussel-Kuurne steelt opnieuw de show, nu met step!

Rijdende Rik deed het weer! Het draaide natuurlijk om Wout van Aert in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar na de finish toch ook even om hem!

Nu doet u het weer! Het waren de woorden waarmee politicus Diederik Samsom in de campagne van 2012 een nieuwe impuls gaf die hem uiteindelijk een flinke verkiezingsoverwinning opleverde. Hij sprak die woorden tegen Mark Rutte, maar had ze gisteren ook kunnen zeggen tegen de chaperone van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Zijn naam is Rik Bossuyt en hij begeleidt veel vaker de winnaar in Vlaamse voorjaarskoersen. Maar op de een of andere manier is het in Kuurne-Brussel-Kuurne altijd heel grappig. Vorig jaar stal hij al de show met een elektrische fiets.

Waarschijnlijk gebeurt dat omdat het juist in K-B-K een een heel eind naar het podium rijden is. Rijden? Nee, in de eerste shots na de finish is te zien dat Rik naast Wout van Aert rent.

Step uit de hemel gevallen?

Maar niet lang daarna, het apparaat lijkt uit de hemel te zijn gevallen, rijdt Rik opeens als een echte baas op een elektrische step. Het zijn heerlijke beelden om naar te kijken. Na Rik op z'n step te hebben gezien, kun je er weer tegenaan in de nieuwe werkweek!

https://twitter.com/OutOfCycling/status/1761780037840261293?t=R4_ga-kxsPSDW350TkrOSQ&s=19

What's next?

We zijn benieuwd op welk vervoersmiddel deze meneer volgend jaar naast de winnaar meerijdt. Wij zetten voorlopig al ons geld op een skatebord. Maar zo'n hooverboard uit Back to the Future zou nog veel mooier zijn. Het zou schiterend zijn als je hier echt op kon inzetten bij de wedkantoren bij de volgende editie...

Pelotonpraat
  • Beeld: Eurosport