Wie kan Tadej Pogacar van de zege afhouden in Strade Bianche? 5 dark horses!

Tadej Pogacar is uiteraard de enige topfavoriet in de Strade Bianche, maar wie zijn de dark horses/schaduwfavorieten? Wij zetten ze op een rijtje.

Strade Bianche men elite 2023

1) Matej Mohoric

De winnaar van Milaan-Sanremo 2022 kan zich als geen anders vastbijten in een wedstrijd. Hoewel hij niet de explosiviteit heeft van Pogacar, kan de Sloveen na een lange zware (en natte) koers zich sowieso voorin de koers melden. Hij won dit jaar al een rit in de Ronde van Valencia en is prima in vorm. Uitkijken dus!

2) Christophe Laporte

Voor de verandering heeft Visma|Lease a Bike eens een keer geen topfavoriet in huis, maar met Christophe Laporte gaat de Nederlandse formatie zeker een rol van betekenis spelen.

Laporte liet tijdens Omloop Het Nieuwsblad zien over uitstekende benen te beschikken en de Europees kampioen heeft daarnaast ook een vlammend eindschot.

3) Tom Pidcock

Uiteraard moeten we de winnaar van vorig jaar bij de dark horses zetten. Hoewel Pidcock in Omloop Het Nieuwsblad duidelijk tekort kwam ligt Strade Bianche hem als geen ander. Als crosser voelt hij zich senang op de witte wegen, zeker als ze er nat bijliggen.

Als er een paar procentjes bijkomen ten opzichte van het openingsweekend kun je maar beter rekening houden met de kopman van Ineos Grenadiers.

4) Neilson Powless

De Amerikaan is naar eigen zeggen klaar voor een grote zege. Vaak steekt Powless zijn neus aan het venster maar op de Clasica San Sebastian prijken er nog geen grote overwinningen op zijn palmares. Dit jaar zou dat zomaar eens kunnen gebeuren. Powless is klaar om de stap naar de echte top te zetten.

5) Toms Skujins

De Let Skujins was de revelatie van de Omloop Het Nieuwsblad. Op de Berendries reed de renner van Lidl-Trek zelfs Wout van Aert uit het wiel.

Hij zal dus als kopman worden uitgespeeld in Strade Bianche. De 32-jarige Skujins is klaar om de grote Pogacar te verrassen.

Achtergrond
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023