Arvid de Kleijn verrast door topsprinters te kloppen in tweede etappe Parijs-Nice

Laurence Pithie (Tudor Pro Cycling) heeft Laurence Pithie en Dylan Groenewegen geklopt in de tweede etappe van Parijs-Nice.

Paris - Nice 2024 - stage 2

Zondag tijdens de openingsetappe moesten veel sprinters nog afhaken op de klimmetjes in de finale, maar vandaag verliep de finale over biljartvlakke wegen. De tweede etappe voerde de renners van Thoiry naar Montargis over een afstand van 177,6 kilometer.

Enkel Mathieu Burgaudeau en Jonas Rutsch waagden zich aan een avontuur in de vroege vlucht. Bergkoning Rutsch pakte de volle buit op het eerste klimmetje van de dag en versterkte zo zijn leiderspositie in het bergklassement. Opvallend: na 18 kilometer werd het duo al weer bij de lurven gegrepen door het peloton.

Pascal Eenkhoorn was de volgende die een ontsnapping probeerde op gang te krijgen, maar hij liet zich weer inlopen. Op de tweede en laatste klim van de dag kwam Mathieu Burgaudeau als eerste boven. De Fransman neemt de bollentrui over van Rutsch. Marco Haller pakte de volle buit in de tussensprint, voor Mads Pedersen.

Massasprint

Van een echte ontsnapping was vandaag dus geen sprake en dus reed het peloton aan een gezapig tempo, over de volledige breedte van de weg, richting de finish. Daar kwam het tot een massasprint en trok Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling) aan het langste eind. De 29-jarige Nederlander klopte Laurence Pithie en Dylan Groenewegen. De beelden en uitslag:

Pithie nieuwe leider

Met Danny van Poppel net naast het podium staan er maar liefst drie Nederlanders in de top-4 (zonder Jakobsen en Kooij!). Olav Kooij raakte in het gewoel achterop en werd pas 17e. Fabio Jakobsen bolde als 28e over de streep.

Kooij is zijn gele leiderstrui dan ook kwijtgeraakt aan Laurence Pithie. De 21-jarige Nieuw-Zeelander van Groupama-FDJ leidt ook het punten- en jongerenklassement. Morgen staat een ploegentijdrit van 26,9 kilometer over golvend terrein in Auxerre op het programma.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024