Adrie van der Poel: 'Ik mis het contact met Mathieu wel eens'

Adrie van der Poel mist het vele contact met zoon Mathieu weleens. Dat zegt VDP senior in het Cycloo Wielercafé, waar hij samen met Erik Dekker aanschoof.

Mathieu van der Poel in Woensdrecht

"Ik sta eigenlijk best wel ver af van Mathieu", zegt Adrie als de Olympische ambities van Mathieu ter sprake komt. "Ik hoor zijn programma ook pas als jullie het allemaal horen. Bellen doe ik met Mathieu sowieso niet.

Sms-jes

"We sturen wat sms-jes naar elkaar over hoe het gaat. Ik probeer Mathieu zoveel mogelijk los te laten. Ik ben niet zo'n vader die steeds vraagt: heb je al getraind vandaag?"

"Als ik iets vraag krijg ik ook vaak hele korte antwoorden terug. 'Ja', 'Nee' of een duimpje omhoog. Hij woont nu een groot gedeelte van het jaar in Spanje en dan mis je dat contact wel eens."

Spanje

"Vlak voordat ze vertrokken naar Spanje heb ik wel gezegd dat ik nog verwachtte dat hij met z'n vriendin kwam eten. Ik zou dan koken want dat doe ik graag. Uiteindelijk zijn we naar een restaurant gegaan maar ik vind het wel leuk om met de hele familie bij elkaar te zijn."

"Wij hebben niet veel nodig, maar als hij zoals nu 7 weken in Spanje verblijft mis ik het toch wel dat hij zomaar eventjes langskomt om de bidons bij te vullen."

"Met zijn broer David heeft Mathieu wel veel contact. Ik moet Mathieu ook niet teveel lastigvallen. Hij is in Spanje om zijn werk te doen en hij moet zorgen dat hij straks van Sanremo tot en met Luik in vorm is. Dat bereikt hij niet als ik constant op zijn lip zit."

Nieuws
  • photo Cor Vos © 2015