Colbrelli voorkomt fietsdiefstal: 'Ben groepje met tiental jongeren achtervolgd tot in bos'

Fietsdieven probeerden met de bolides van Bahrain-Victorious te stelen, maar daar stak Sonny Colbrelli een stokje voor!

Santos Tour Down Under (2.UWT) stage 1

Bahrain Victorious eindigde in Milaan-San Remo met Matej Mohoric op een zesde plek, maar het scheelde niet veel of de renners van de ploeg uit Bahrain konden niet van start gaan. De avond voor La Primavera hadden dieven het immers gemunt op hun peperdure fietsen.

Achter de dieven aan

Sonny Colbrelli moest in 2022 stoppen met koersen vanwege hartproblemen en maakt tegenwoordig deel uit van de technische staf van Bahrain-Victorious. Hij ging zelf achter de dieven aan.

"We zaten in de hal van het hotel en plots hoorden we iemand roepen: "Onze fietsen! Onze fietsen!", begint de 33-jarige Italiaan zijn heldenverhaal.

"Het bleek onze buschauffeur, in zijn ondergoed nota bene. Hij zag hoe iemand onze fietsen probeerde te stelen. We gingen naar buiten en we zagen een tiental jongeren. Ik begon te lopen en hen te achtervolgen tot bij het bos, waar een auto mij nog bijna aanreed."

Bijna aangereden

"Iemand zei me: 'Spring in mijn wagen en we vatten hen.' Dat is niet gelukt, want ook zij waren in een auto weggereden." Uiteindelijk beslisten Colbrelli en enkele stafleden om met de fietsen op hun kamer te slapen. "1-0 voor Bahrain Victorious versus de dieven", schreef hij op Instagram.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024