🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Gevaarlijke taferelen tijdens de Arden Challenge, maar gelukkig reed er iemand mee die wist hoe je moet omgaan met paarden.

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een paard kwam op 10 kilometer van de streep plots op de baan terecht en besloot om de achtervolging op het peloton in te zetten. Gelukkig reed er een renner mee die in de remmen kneep om zich over het arme dier te ontfermen.

De 23-jarige Lars Daniels (Antwerp Cycling Team Kontich), die opgegroeid is op een paardenmanège, slaagde er eigenhandig in om het paard onder controle te krijgen, door het bij de teugels te vatten. Vervolgens ging hij langzaam vertragen en dat deed het paard ook. In gesprek met Het Nieuwsblad doet hij zijn verhaal.

"Ik dacht: hoe los ik dit op? Want het paard bleef maar stormen, en als het dier het peloton in zou lopen of worden aangereden door de volgwagens, is de schade niet te overzien”, begint hij. “Ik besloot om ernaast te gaan rijden om het paard wat gerust te stellen."

"Ik greep de teugels vast en ging zo hard mogelijk in de remmen, om het dier tot stilstand te brengen. Al snel kwam een politieagent op de moto mij zeggen dat hij wel zou overnemen, want ik moest natuurlijk zo snel mogelijk weer verder. Blijkbaar was de ruiter op dat moment ook al in aantocht, achterop bij een andere politiemotard."

Het is niet de eerste keer dat het peloton opgeschrikt wordt door een op hol geslagen paard. Vorig jaar werd bijvoorbeeld Demi Vollering achtervolgd door een paard, toen ze demarreerde in de finale van de Strade Bianche.

Vollering was flink geschrokken en verloor veel tijd omdat ze er niet voorbij durfde te gaan. Het paard, dat Zlanata heet, ging onderuit in een bocht, maar liep gelukkig enkel wat schaafwonden op. Een compilatie van loslopende paarden tijdens de koers kan u hier bekijken.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/askerckeliteherrer