Van Wout van Aert tot Neilson Powless: deze renners kunnen morgen niet starten in de Ronde van Vlaanderen

Tadej Pogacar en Tom Pidcock slaan de Ronde van Vlaanderen dit jaar uit eigen beweging over, maar velen doen niet mee door pech.

E3 Saxo Classic 2024

Te beginnen met natuurlijk Wout van Aert en Jasper Stuyven, die de grootste slachtoffers waren van de zware crash in Dwars door Vlaanderen afgelopen woensdag. Naast de twee favorieten voor de overwinning moet ook Alex Kirsch Vlaanderens Mooiste laten schieten door die valpartij. Zij kampen allen met één of meerdere breuken.

Naast Van Aert staan ook Christophe Laporte en Jan Tratnik niet aan de start namens Team Visma | Lease a Bike. Die eerste werd ziek en had bovendien last van een zitvlakblessure. De tweede kwam ten val in Gent-Wevelgem en heeft last van zijn knie.

Schaduwfavorieten

Daar blijft het niet bij, want ook een aantal schaduwfavorieten moet verstek laten gaan. Florian Vermeersch (gebroken heup) viel al vroeg in het seizoen weg, terwijl diens ploegmaat Arnaud De Lie niet op zijn niveau is door de Ziekte van Lyme. Ook Jonathan Narvaez (hersenschudding) en Neilson Powless (knieblessure) zijn er niet bij. Die laatste werd vorig jaar nog vijfde in de Ronde.

Alpecin-Deceuninck is ook niet op volle oorlogssterkte. Jasper Philipsen doet in samenspraak met de ploeg niet mee, terwijl ook Kaden Groves (knieblessure) in eerste instantie op de startlijst stond. Deze renners hadden er normaal ook bij geweest, maar kunnen niet starten: Stan Dewulf (beknelde liesslagader), Luke Rowe (hersenschudding), Filippo Baroncini (gebroken elleboog) en Arnaud Démare (oververmoeid).

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024