Visma's Grischa Niermann: 'Denk dat Wout de enige was die Mathieu had kunnen volgen'

De ploegleider van Visma | Lease a Bike wierp na de Ronde van Vlaanderen de 'wat als-vraag' op en ging er zelf op in.

E3 Saxo Classic 2024

Mathieu van der Poel was gisteren oppermachtig in de Ronde van Vlaanderen en won het monument voor de derde maal, waarmee hij op gelijke hoogte komt met het record van onder andere Johan Museeuw, Fabian Cancellara en Tom Boonen.

Wat als?

Aan het einde kreeg ook MVDP het in de zware koersomstandigheden lastig, zo gaf hij na de koers toe. Maar na de Koppenberg was het eigenlijk nooit meer de vraag óf Van der Poel ging winnen, maar met hoeveel voorsprong dat zou zijn.

De concurrentie reed voor de tweede plek. Was dat anders geweest als Wout van Aert op die duivelse woensdag in Dwars Door Vlaanderen niet was gevallen en had kunnen deelnemen? We zullen het nooit zeker weten, maar Grischa Niermann, ploegleider bij Visma | Lease a Bike, denkt van wel.

Van Aert evenknie

"Wil je Mathieu in toom kunnen houden, dan heb je Wout nodig. Ik denk dat Wout de enige was die Mathieu had kunnen volgen. Misschien zouden ze het in een sprint hebben uitgevochten of misschien reed Mathieu ook hem uit het wiel. Je weet het niet, maar ik geloof zeker dat Wout de evenknie was geweest", zegt hij tegen Sporza.

De Duitser toonde zich na de koers overigens ook sportief en gaf ruiterlijk toe dat er nu maar een de sterkste was in koers.

"Als je de topfavoriet zo naar de hellingen brengt, dan rijdt Mathieu van der Poel iedereen uit het wiel. Wij wilden vroeger koersen en een situatie creëren waarbij Mathieu naar ons moest rijden. Nu heeft de beste renner gewonnen. Daar moeten we het mee doen. We hebben gedaan wat we wilden en vooral wat we konden."

Achtergrond
  • Photo: Tomas Sisk/PN/Cor Vos © 2024