Scout Willem II: 'Mathieu had profvoetballer kunnen worden, had net als Frenkie de Jong iets speciaals'

Een scout van Willem II 'ontdekte' zowel Frenkie de Jong als Mathieu van der Poel. Volgens hem had ook MVDP het makkelijk tot profvoetballer kunnen schoppen.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Gelukkig voor ons wielerliefhebbers koos Mathieu van der Poel op zijn twaalfde volledig voor de wielersport - we hebben daar afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen nog eens van kunnen genieten. Maar in zijn jonge jaren was hij ook een prima voetballertje.

Gescout door Willem II

Hij speelde in de jeugdelftallen van Kalmthout, maar viel daar zo op dat hij werd gescout door Willem II, de huidige koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Het Nieuwsblad sprak als onderdeel van een serie over de roots van Mathieu van der Poel een scout van die club. En deze Jac Havermans is vol lof over de voetbalkwaliteiten van Mathieu van der Poel. Hij vergelijkt hem zeker niet met de minste voetballer...

Mathieu en Frenkie

"Twee jaar na Mathieu is ook Frenkie de Jong bij ons komen testen. Die speelt inmiddels bij FC Barcelona. Ik zeg niet dat Mathieu evenveel talent had als Frenkie, maar ze hadden allebei toch iets speciaals. Zulke jongens kom je niet vaak tegen in je carrière."

Howel Lavermans dus vol lof is over de voetbalkwaliteiten van Mathieu van der Poel, geniet hij er ook van nu hij een wereldtopper op de fiets is geworden.

"Als Mathieu zich op 9-jarige leeftijd bij ons had aangesloten en zijn techniek wat meer had kunnen verfijnen, dan had hij het toch behoorlijk ver kunnen schoppen. Hij zou zéker profvoetballer geworden zijn. Maar ach, ik geniet nu er nu ook van als ik hem met zijn verbeten koppie op de fiets zie zitten. Mathieu is een wereldgozer."

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024