Johan Derksen hekelt Belgen: 'Heeft te maken met dat de Belgen hem niet bij kunnen houden'

Johan Derksen bewierookt Mathieu van der Poel, maat kapittelt de Belgische wielerfans die hem het leven zuur maken.

Johan Derksen (VI)

Afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen was Mathieu van der Poel oppermachtig en dat konden sommige Vlaamse wielerfans maar moeilijk verkroppen. Hoewel de wereldkampioen in België opgroeide zien ze hem toch echt als een Nederlander.

En dat uiten ze door idioot gedrag. In Hulst werd Van der Poel afgelopen winter tijdens de cross zelfs al bespuugd vanuit het publiek en nu was het op de Oude Kwaremont raak. Hij werd daar bekogeld met bier en kon rekenen op middelvingers en boegeroep (hier zie je daarvan beelden die in het publiek werden gemaakt).

Treurig

Het is ook Johan Derksen niet ontgaan dat sommige Belgische 'wielerliefhebbers' zich misdroegen zondag. In de uitzending van Vandaag Inside wist hij wel waarom dat zo was.

"Ik vind het zo treurig dat Belgische supporters zich misdragen. Dat heeft natuurlijk te maken met dat de Belgen hem niet bij kunnen houden. Echt niemand kan hem bijhouden", aldus Derksen.

Ronderenner

De Snor is anders dan de Belgen langs het parkoers een grote fan van Van der Poel. "Ik krijg van Van der Poel geen genoeg, ik vind het zo prachtig wat hij doet. Hij rijdt dat bergje op en dan gaat hij gewoon. Dan fietst hij ze eraf." Het enige minpuntje vindt hij dat MVDP geen ronderenner is. "Hij kan bijvoorbeeld nooit de Tour de France winnen."

Roxane Knetemann, ook bij de uitzending aanwezig als bargast, ging daar nog wel tegenin. "Ik vind dat zo bijzonder, dat mensen altijd willen dat een renner een ronderenner is. Als je kan wat Van der Poel kan, ongelooflijk. Hij kan elk Monument winnen. Dan wil je toch geen ronderenner zijn?"

Achtergrond
  • foto Cor Vos ©2012