John Degenkolb lovend over Van der Poel: 'Van alle renners die ik heb meegemaakt, is hij de meest indrukwekkende die ik heb gezien'

Mathieu van der Poel domineerde Parijs-Roubaix als nooit tevoren. Dat concludeerde ook de tegenstand.

Paris - Roubaix elite men 2024

In gesprek met Het Laatste Nieuws haalde John Degenkolb wel de weggevallen renners aan. Mannen als Wout van Aert en Jasper Stuyven. "Vandaag was er niks tegen te beginnen. In dit peloton tenminste. Want je mag niet vergeten wie allemaal niet mee konden doen. Het peloton is de voorbije weken best veel kwaliteit verloren."

Toch wil de ervaren Duitser, die gisteren zelf elfde werd in Hel van het Noorden, de prestatie van de wereldkampioen absoluut niet bagatelliseren.

"Van alle renners die ik in mijn carrière meegemaakt hebt, is Van der Poel de meest indrukwekkende die ik al gezien heb. Niet alleen vandaag, alles wat hij de voorbije twee jaar aangeraakt heeft, is in goud veranderd."

Tadej Pogacar

Tim Wellens keek ook met open mond naar Van der Poel. "Ik denk dat het niet mogelijk is om er iets tegen te doen, maar ik ben niet gefrustreerd als ik tegen zo’n renner moet koersen. Ik kijk daar met bewondering naar. Het is niet dat Mathieu thuis in de zetel zit en dan komt winnen."

"Wij hebben er ook zo één in de ploeg, die zit ook op een ander niveau (Pogacar). Waarschijnlijk werkt Van der Poel het hardst van allemaal. Ik zie dat ook bij Tadej."

"Iedereen heeft het altijd over zijn supertalent, maar aan het einde van het jaar heeft hij altijd de meeste kilometers, de meeste uren op de fiets en de hoogste ‘training stress score’. Het komt niet zomaar."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024